Over Lenstra Informatica

Lenstra Informatica is een automatiseringsbedrijf opgericht begin jaren 90 door Jan Lenstra. Door de jaren heen is er veel veranderd maar er is ook veel hetzelfde gebleven. Inmiddels geniet Jan van zijn pensioen en heeft dochter Wilma het stokje overgedragen gekregen. De wereld van de automatisering verandert heel snel en daar ontwikkelen wij in mee. Wat niet verandert is de inspraak van de klanten die WeightManager gebruiken:

“Het draait immers om onze klanten, zij moeten ontzorgd worden in het voeren van hun bedrijfsvoering. Automatiseren moet altijd meer opleveren dan het kost en dat kan alleen als je goed luistert naar de behoefte en de bedrijfsprocessen van de gebruiker. In het geval van WeightManager is het belangrijk dat de versspecialist zijn passie in het werk kan behouden en niet bezig hoeft te zijn met zaken die ook een computer voor hem/haar kunnen doen.”

Uniek

Door het constant door ontwikkelen van software op basis van de behoefte van de klant, is WeightManager het meest uitgebreide en slimste pakket wat er op de markt aanwezig is. Jan heeft er in de loop der jaren voor gekozen het pakket in modules aan te bieden omdat elke ondernemer op een andere manier zijn winkel wil automatiseren. Je betaalt dus voor wat je wilt gaan gebruiken. Er kan dus ook naar draagkracht gekozen worden. Wilma Lenstra is tevreden over deze manier van werken:

“Wij merken dat ondernemers die een uitgebreid pakket bij ons aanschaffen ook vaker ondersteuning van ons vragen, dat betekent dat de licentie voor het basispakket een stuk voordeliger kan.”

Voorloper op licentiemodel

Jan Lenstra is destijds voorloper geweest in het werken met jaar-licenties. Toen Lenstra Informatica daar net mee begon, moest dat nog vaak uitgelegd worden. De afgelopen jaren zie je eigenlijk niet anders meer bij softwarepakketten. Waar je vroeger Software zoals boekhoudprogramma’s, besturingssystemen etc. in één keer kocht, betaal je daar nu een licentie voor. Het voordeel daarvan is, dat je de software betaalt zolang je het gebruikt. Je hebt dan ook altijd de laatste versie. Daarnaast hebben bedrijven zoals wij er belang bij dat de gebruiker tevreden blijft, want je klant kan elk moment kiezen om ermee te stoppen.

Over Lenstra Informatica

Scroll naar boven